De Harmony Singers band

Wat is een koor zonder band! Wij zijn bijzonder blij en trots op de band die ons telkens weer bij optredens begeleidt én één keer per maand bij onze repetitie aanwezig is. Hun professionaliteit en enthousiasme maakt dat we ons als koor enorm ondersteund weten en het beste uit ons zelf kunnen halen.

Hieronder laten we je kennis maken met onze bandleden.

Toetsenist/pianist Harry Bijl

Harry heeft leren spelen met de witte en zwarte toetsen toen hij net 6 jaar was. Hij kreeg toen orgelles van een klassiek geschoolde lerares. Jaren later kreeg hij een modern orgel en les in de moderne techniek waardoor zijn muzikale ontwikkeling gestaag groeide.

Na pianolessen van onder andere Henny Olthof, ArtEZ hogeschool voor kunsten en het doorlopen van verschillende conservatoria en de Muziek Pedagogische Academie richtte hij zijn eigen band 'Nova' op. Samen met een aantal bandleden besloot hij later verder te gaan met de professionele band 'Balance'.

Op het Carmel College is Harry full-time muziekleraar en om de brug tussen de lesstof en leerling te kunnen maken en het geleerde didactisch goed te kunnen onderbouwen is Harry begonnen aan een pittige HBO-opleiding voor zij-instromers: het zogenaamde "Onderwijs op maat voor eerstegraads bevoegdheid".

Basgitarist Rolf Tanger

Rolf Tanger is opgegroeid in een zeer muzikaal gezin waar de muziek met de paplepel werd ingegoten. Zijn vader maakte jarenlang deel uit van de One and Only Jazzband in Hoogeveen, de High Moor City Seven. In het gezin Tanger zijn alle Tangertjes zeer muzikaal. Het zit in de genen. Ook de zonen van Rolf zijn muzikaal en hebben een aantal jaren deel uitgemaakt van de begeleidingsband van de Harmony Singers. Zo speelde Jens als bassist en Mikel op drums.

Muzikant Rolf ontdekte op 17 jarige leeftijd de basgitaar. Hij speelde als basgitarist in een trio en deed veel ervaring op o.a. tijdens het spelen op bruiloften en partijen.

Hij richtte heel wat jaren geleden een band op die, op dit moment ook nog, als top 50-band naam maakte als 'Balance'. Ze beleefden gouden tijden en zijn nu nog een veel gevraagde band die optreedt door het hele land en bekende artiesten begeleiden. Na bijna 35 jaar speelt hij nog met de basis van deze band en daarnaast in meerdere andere formaties waaronder nu weer in de band van het popkoor de Harmony Singers.

Drummer Walraad van Dalen

De eerste vaardigheden op de trommel heeft Walraad opgedaan bij de plaatselijke muziekvereniging Wilhelmina in Hoogeveen. Vervolgens is hij begonnen met drummen bij een kinderkoor en heeft hij de overstap gemaakt naar Jazz/Easy Listening/Pop via Bert Louissen en Hans van Beek.

Door heel veel te spelen in verschillende settingen heeft Walraad zich kunnen ontwikkelen tot een allround drummer met een sterke voorkeur voor Jazz en Big Band. Groot voorbeeld was in het begin Herman van Boeyen, destijds drummer en zanger van de Nederlandse formatie Vitesse en bekend van zijn supersnelle roffels. Veel van zijn invloed is op sommige momenten nog goed terug te horen. Daarnaast doet Walraad erg veel inspiratie op van Jeff Hamilton. Wat groove betreft vindt hij vooral Steve Gadd en Dennis Chambers absoluut top!

Gitarist Hans Rose

Hans leerde gitaar spelen op z'n 12e jaar in Den Haag en speelde daar in allerlei bands.

Hans is o.a. oprichter van de Haagse band "De Desperado's". Met deze band trad hij in de zestiger jaren ontzettend veel op. Vooral in het westen en zuiden van het land trad de band elk weekend op o.a. bij dancings, schoolfeestjes, clubs en dansscholen. Ook in miltaire dienst heeft Hans met diverse bands gespeeld. Later verhuisde hij naar het noorden van het land, waar hij in Steenwijk jarenlang gespeeld heeft in de "Stonecity Ramblers".

Hans is 32 jaar bedrijfsleider geweest van een foto- en computerwinkel van een landelijke keten waar hij ook vertrouwenspersoon was.

Tammo, de geluidsman

Zonder Tammo, de man die zorgt voor het beste geluid dat nodig is, kan zowel het koor als de band niet optreden. We zijn heel trots dat we zo'n super goede geluidsman in ons midden hebben.

Reserve drummer Kees Jan Tanger

Kees Jan wordt door vrienden en bekenden gewoon Kees genoemd. Kees is een zeer ervaren drummer die al meer dan 25 jaar bij de band "Balance" speelt. Jarenlang is Kees beroepsmuzikant geweest. De laatste jaren werkt hij tevens als chauffeur in het vervoeren van auto-onderdelen. We zijn er trots op dat we Kees als "reserve" drummer bij ons hebben.

Copyright @DeHarmonySingers2016

Volg ons op: